Lifestyle

Versatilele sardine EVA, perfecte pentru serile de vară

Cine nu știe să pescuiască, poate să lenevească și cu conserve EVA să se ghiftuiască! EVA Sardine în Ulei vegetal, EVA Sardine în Ulei de măsline, EVA Sardine în Ulei vegetal cu lămâie, EVA Sardine în Sos picant și EVA Sardine în Sos tomat, în cutii de 100 de grame, pe toți amatorii de pește i-a încântat. Proteinele și acizii grași Omega-3 din sardinele din Marea Adriatică fac din conservele EVA un aliment gustos și foarte, foarte sănătos.

Preparate prin metode tradiționale, cu adaos de sare și ulei vegetal, ulei de măsline sau sos tomat, sardinele pot fi consumate ca atare, din conservă, sau pot fi folosite pentru numeroase combinații culinare, găsindu-și locul alături de paste, salate, pizza și nu numai. Opțiunile de combinații sunt nelimitate, pentru că în bucătărie nu există reguli și condiții, există gusturi și preferințe personale. Și-apoi sardinele sunt un aliment versatil, care poate fi integrat în preparate în care nici n-ai fi bănuit că se poate.

O gustare ultrarapidă și ingenioasă? Sardine picante pe biscuiți sărați. Nu spuneți nimic, nu vă mirați până nu le încercați! Sunt numai bune pentru o seară cu prietenii în grădină sau pe terasă, la răcoare. Sau poate preferi ceva la fel de simplu dar mai fresh, numai bun în zilele caniculare, când nu-ți… arde de mâncare: o salată de morcovi, roșii cherry și sardine in ulei vegetal cu lămâie.

De ce sardine? Pentru că sunt sățioase, fiind o sursă sănătoasă de proteine, și în plus au și calciu, care contribuie la întărirea oaselor. Nu judeca aspru sardinele pentru că sunt micuțe. O să îți schimbi părerea dacă îți spunem că alte specii, cele de pești mari, care se maturizează în ani, au timp mai mult la dispoziție pentru a absorbi mercur și alte substanțe toxice pentru organism, pe când micuțele sardine, care se hrănesc cu plancton, nu. Medicii chiar sfătuiesc pe toată lumea să consume pește de cel puțin două ori pe săptămână pentru a beneficia de bogăția de acizi grași Omega-3, calciu și vitamina D (care favorizează absorbția calciului), vitamina B12 și fier.

Și ce spuneai că mănânci mâine seară, moncher?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *