Lifestyle

Tu ce faci pentru visul tău? Școala de Bani by BCR

Cred că fiecare dintre noi de dorim o independență financiară. Totodată câți dintre noi s-au gândit vreodată ce înseamnă să fii independent financiar? Cu cât înaintăm în vârsta este necesar să cunoaștem anumiți pași pentru a ajunge la asta. Chiar și adult fiind avem nevoie de educație financiară. Consider că nu suntem destul de informați să ne descurcăm singuri. Și nu, nu o spun eu. Statisticile europene, care ne plasează pe ultimul loc la gradul de educație financiară din Uniunea Europeană, ne arată că românii, indiferent de vârstă, trebuie să învețe să-și cultive o relație corectă cu banii.

Cei de la BCR Școala de Bani au cel mai extins program de educație financiară din România. Au demonstrat că avem nevoie cu toții să înțelegem care este comportamentul nostru financiar și care sunt factorii care ne împiedică să devenim mai responsabili cu banii. Planificarea bugetului personal necesită determinare, timp alocat și disciplina de a respecta ceea ce am planificat.

Nu este suficient să știm câți bani facem într-o lună și câți bani cheltuim, ci trebuie să trecem de la gândirea traiului de pe o lună pe alta, la stabilirea de obiective pe termen mediu și lung. Sau, în anumite cazuri, să știm ce putem face atunci când cheltuielile ne depășesc veniturile într-o lună.

Oricine se poate confrunta cu dificultăți financiare pe parcursul vieții. Școala de Bani vine în ajutorul celor care își doresc să obțină mai mult de la banii lor pentru a-și construi o viață mai bună. La Școala de Bani, înveți să obții mai mult de la banii tăi. Nimic mai simplu! Completezi un formular și te programezi la un curs susținut de experți, în fiecare joi, în sucursalele BCR.

Școala de Bani de la BCR este un program de educație financiară care vorbește dincolo de definiții, sintagme și teorii despre nevoi și aspirații. Știai că o mie de angajați BCR au devenit profesori de independență financiară? Știai că organizează ateliere la nivel național cu diferite categorii de vârste, de la copii din grădinițe la adulți? Ei bine, atelierele sunt gratuite. Sunt organizate în companii, instituții publice, universități, licee și școli. Materialele sunt special adaptate societății românești și nu prezintă oferte comerciale din partea băncii.

Nu sunt o expertă în acest domeniu, dar am hotărât să beneficiez de acest program din dorința de a economisi bani și de a avea o educație financiară. În primul rând cred că mă va ajuta în dezvoltarea mea personală și la rândul meu voi putea să sfătuiesc și alte persoane. În acest fel vom putea să ne gestionăm mai bine veniturile. Din toate acestea am învățat că puțin cu puțin ne aduce mai aproape de realizarea visului nostru. Fie că vrem să cumpărăm o casă, o mașină, fie că ne dorim să facem o călătorie, fie că ne cumpărăm un lucru pe care ni-l dorim. Toate astea le putem obține ori dintr-un câștig, ori dintr-un job sau mai multe, ori din economii. Aleg economiile, oricât de mici ar fi.

Voi ce faceți pentru visul vostru?

Acest articol a fost scris pentru proba 6 a Super Blog 2018!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *