Lifestyle

Transformă gătitul în pasiune în bucătăria ta de vis!

Bună dragile mele,

Gătitul este o pasiune pe care mulți bărbați și femei o împărtășesc și pe care o practică din pură pasiune pentru rezultate delicioase și încântarea papilelor gustative ale apropiaților. Momentan unde locuiesc nu mă pot desfășura în voie, dar în curând ne vom muta la casă nouă! Chiar spațiul a fost principalul motiv pentru care am luat această decizie. Acum când a venit momentul mult așteptat, pe lângă restul camerelor vreau să acord o importanță deosebită bucătăriei. Mama mereu îmi spunea că în bucătărie petrecem cel mai mult timp.  În consecință trebuie să o aranjez în așa fel să mă pot desfășura în voie. Mereu mi-a plăcut să gătesc. Spațiul limitat nu mi-a oferit confortul să pot experimenta chiar totul în materie de gătit. Acum pot avea toate ustenislele pe care mi le doresc (și pe care nu le aveam din cauză că nu aveam unde să le depozitez). Pot avea mobilierul la care am visat dintotdeauna. Îmi pot depozita chiar li colecția (obsesia) pentru căni și orice alte vase.

MOBILIERUL

Totul a pornit de la culoarea alb, îmi doresc tare mult ca în bucătăria mea să predomine această culoare. Consider că dă senzația de spațiu, de curățenie, de liniște. Am ales o masă mare de 6 persoane din MDF și furnir Colette White. MDF-ul este un material dur si rezistent la umiditate, perfect pentru mesele de living si bucatarie. Voi adăuga 6 scaune din lemn tot albe cu tapițate cu o stofă rezistentă în timp. Din câte modele am văzut cu greu am ales, design-ul minimalist și ultra modern m-au făcut să aleg acest set.

VASELE

Pentru a ajunge în punctul de a servi masa la această minunată masă sunt necesare vase pentru gătit. Când spun vase mă refer la: oale, oale sub presiune, tigăi, cratițe, boluri pentru gătit, etc. Pentru că mereu mi-am dorit ordine și disciplină, dar am fost și adepta frumosului, am hotărât să aleg la capitolul oale seturi. De ce? Pentru că vreau să păstrez aceeași pată de culoare în bucătărie. Desigur nu voi refuza niciodată o oală individuală dacă o voi considera utilă și eficientă. De asemenea, îmi doresc de mult timp o oală sub presiune. Am pus ochii pe câteva și vreau să vă arăt și vouă. Un lucru care îmi place mult este că au capac, astfel voi putea acoperi mâncarea și se va păstra foarte bine.

 

În ultimul timp am înțeles importanța micului dejun în viața fiecăruia dintre noi. Încerc ca în fiecare dimineață să experimentez idei noi și optez pentru omletă, legume, etc. Pentru asta am nevoie de o tigai. Prefer tigăile din ceramică deoarece nu folosesc decât o picătură de ulei sau chiar deloc, este antiaderentă, netedă pentru o curățare ușoară, rezistență ridicată la abraziune și temperaturi ridicate (pana la 300° C). Este și foarte rezistenă la zgârieturi. Și nu doar pentru micul dejun aș utiliza tigăile. Să nu uităm de clătite, legume (tigaie wok), grill, etc. Asta nu este tot, în bucătărie voi avea nevoie și de cratițe, boluri.

 

USTENSILE

Mojar, prese, razătoare, site, strecurători, teluri și muuulte altele vor fi parteneri de nădejde în bucătărie. Am găsit chiar și niste seturi foarte drăguțe care îmi vor fi de ajutor mai ales că sunt susținute pe niște suporți. Mă vor ajuta și la organizare.  Tocătorul neapărat să fie din lemn, iar cuțitele din oțel. Consider că sunt cele mai rezistente.

 

 

 

 

 

 

 

VESELA ȘI SERVIREA

Capitolul cel mai preferat de mine este alegerea veselei, farfurii, farfurioare, cești, ceșcuțe, boluri, tacâmuri, pahare. De asemenea va predomina albul, simplitatea, minimalismul. În funcție de băuturile pe care le voi servi îmi doresc să am pahare pentru fiecare. Cănile vor avea loc de cinste în bucătăria mea deoarece sunt o împătimită a acestora și merg pe premisa ”niciodată nu ai prea multe căni”. 

Cred că bucătăria visurilor mele nu poate fi descrisă în cuvinte. Este locul unde preparăm hrana, dar și locul unde strânge familia la un loc după o zi lungă. Pentru mine gătitul este un mod de a mă relaxa, deci bucătăria însăși presupune relaxare. Având spațiul mult visat voi putea găti și cu mai mult spor decât am făcut-o până acum.

Acest articol a fost scris pentru proba 3 a SuperBlog 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *