tu ai iubi un om ca tine
Books

Recenzie- Tu ai iubi un om ca tine?Cristi Grosaru

Bună dragile mele,

Astăzi am revenit cu o nouă recenzie pentru o carte pe care mi-am dorit-o de mult timp. Este vorba despre ”Tu ai iubi un om ca tine?”, scrisă de Cristi Grosaru. O carte sensibilă, pentru minte, trup și spirit, este mai mult o discuție cu sinele.

Această carte ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să ne deschidem sufletele, să cântărim binele şi răul din faptele şi din viaţa noastră, iubirea, dezamăgirile, reuşitele şi toate celelalte sentimente care ne definesc. Răspunsul numai noi trebuie să îl știm și nu este necesar să îl împărtășim cu nimeni.

”Tu ai iubi un om ca tine” este despre și pentru un ”eu” în care ne vom regăsi mulți dintre noi, o carte care te pune în fața unui adevăr și a unei realități greu de suportat uneori. Spre deosebire de alte cărți de dezvoltare personală aceasta are un conținut destul de simplu de înțeles fără să apelăm la noțiuni de natură psihologică sau psihanaliză. Ne îndeamnă să renunțăm la a ne autocompătimi și la resemnare , cum să facem față propriului adevăr și să ne dorim să devenim cea mai bună versiune a noastră

„Sensul vieții, spui? Sensul vieții este despre cum să fii fericit, restul e abureală.

„Compasiunea poate fi simțită doar de cineva care și-a trezit potențialul din adormire, doar cine are o minimă doză de încredere personală poate crede în cineva.”

„Asta nu înțelegi și tocmai aici greșești. Nu poți schimba experiența, dar poți schimba modul de a gândi asupra ei.”

„Nu te poți schimba fără să înțelegi că, de exemplu, iubirea este totalitatea tuturor sentimentelor, la fel cum albul este totalitatea tuturor culorilor.”

„Dar aici începe munca de cunoaștere a potențialului […] Iar această muncă trebuie să fie, în primul rând una constientă. Acest lucru presupune un lucru extrem de important, și anume direcționarea energiei spre ceea ce faci.”

„Să-ți fie clar, ca să fii clar ai nevoie de confuzie. Așa că nu-ți fie teamă, treci printr-un proces normal și firesc al evoluției. Ascultându-ți corpul, urmărindu-ți gândurile vei ajunge la acea stare de luciditate pe care ți-o dorești.”

„Un om nu-ți poate oferi decât ceea ce este.”

„Crezi că interesează pe cineva că ai o viață grea? Nu vei primi niciun fel de afecțiune autentică. Ceea ce vei primi în schimb va fi doar milă. Adu-ți aminte când ai primit altceva în schimb. Niciodată.”

„Te învârți într-un cerc vicios provocat de incertitudinea că poți reuși. Și toată lumea profită de pe urma ta. Ia-ți viața în propriile mâini și vei vedea că nu mai nevoie de niciun fel de provocare.”

„Niciodată nu te vei schimba dacă nu reușești să afli unde ești acum.Când vrei să devii altul este necesar să ai o linie de start, este necesar să știi de unde să începi.”

„Și-atunci m-am iertat pentru tot, ca să pot construi un nou început.

Am ales să mă rup de lanțurile trecutului.

Am ales să încep cu mine.

Am ales să mă accept.

Am ales să mă iubesc așa cum sunt.

Am ales să mă umplu în fiecare zi cu energie.

Am ales să fiu eu, ca să pot continua.”

Voi ați citit această carte sau ați vrea să o citiți?

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *