Books

Recenzie: Să ai curajul să îți dorești mai mult

Bună dragile mele,

A trecut ceva timp de la ultima recenzie de carte și trebuie să mă mobilizez deoarece s-au adunat câteva cărți citite. O carte dragă mie și care mi-a atras atenția de la apariția ei a fost a ”Să ai curajul să îți dorești mai mult” scrisă de Anca Moraru. Pe Anca o cunosc din online pentru că îmi este colegă de breaslă în această lume a bloggingului. De cum am văzut-o mi-am spus că trebuie să o cumpăr neapărat, dar nu a fost nevoie deoarece Anca este o drăguță și mi-a făcut un cadou foarte frumos.

Mi-a plăcut enorm titlul și m-a făcut să mă întreb: oare este o poveste de dragoste? sau o carte de dezvoltare personală? Oricum ar fi fost aveam presentimentul că îmi va plăcea mult.

O viață plină de neprevăzut

Am descoperit că este o poveste de dragoste sau mai bine zis experiențele în dragoste ale scriitoarei Celeste Northon, o femeie cu o viața plină de neprevăzut ce pare să o urmărească ghinionul la orice pas. Se spune că iubirea e oarbă, iar Celeste, o autoare de succes, a simțit pe propria sa piele acest lucru. Ajunsă la o vârstă, când tot ceea ce își dorea era o familie fericită alături de un bărbat iubitor, dar ajunge să se îndrăgostească de un bărbat însurat. Nu am trăit asta, dar cred că ați auzit acea poveste când un bărbat însurat promite că va divorța și că vor avea un viitor minunat. Uneori minunile există, dar nu s-a întâmplat și în cazul lui Celeste. Astfel a ajuns să fie implicată într-o relație de cinci ani cu Mark. O relație în care a sperat că ea va deveni soția lui. O relație fără sărbători, fără vacanțe, o relație unde trebuie să te mulțumești cu puțin.

După un timp, Celeste își ia inima în dinți și îl părăsește pe Mark. Se hotărăște să se retragă într-un sat pentru a-și vindeca rănile. Aici îl cunoaște pe Tom, un bărbat care are și el un bagaj amoros dureros, dar care o înțelege și o sprijină în deciziile sale. Crezând că se îndrăgostește trecutul apare din nou în viața ei și viața i se întoarce din nou la 180 de grade. Tot trecutul o dezamăgește din nou, iar Celeste trebuie să meargă mai departe.

Cum să ai curaj să o iei de la capăt?

Poate credeam prea mult în iubire, în poveștile cu final fericit. Poate poveștile cu final fericit au nevoie de câte un hop…

Să ai curajul să-ți dorești mai mult este despre învățare, acceptare și căutare continuă. Să nu te dai bătut niciodată și fiecare dezamăgire sau greșeală să o privești ca pe o lecție de viață. Tot ce trebuie să faci este să înveți să îți dorești lucruri și nu-i lăsa pe alții să decidă pentru tine. Lui Celeste i-a luat poate o viață să înteleagă acest lucru, însă mai bine mai târziu decât niciodată. A înțeles în momentul în care nu a mai fugit de dezamăgiri, ci le-a înfruntat și și-a dat șansa la fericire. Uneori fericirea este sub ochii noștri, dar de cele mai multe ori preferăm să ne complicăm viața.

Este o carte care se citește foarte ușor, o carte pe care am terminat-o în câteva ore. Pe parcursul lecturii reușește să transmită o serie de emoții, iar spre final s-au întâmplat lucruri neașteptate ce m-a lăsat cu o strângere de inimă. Finalul a fost unul cu happy-end și mă bucur că s-a întamplat așa.

Cartea a apărut la Libris Editorial și o găsiți pe site-ul Libris.  O recomand cu mare drag, iar dacă o citiți vă rog să-mi spuneți părerea voastră în comentarii.

  • Titlu: Să ai curajul să îţi doreşti mai mult
  • Autor: Anca Moraru
  • An apariție: 2020
  • Editura: Libris Editorial
  • Număr de pagini: 220

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *