Lifestyle

Punctul în care arta intersectează ingineria

Bună dragile mele,

Dacă în articolul trecut mă plângeam de faptul că nu găseam persoanele potrivite pentru construirea casei. Astăzi vreau să vă povestesc despre cei care ne-au ajutat să ne proiectăm casa visurilor noastre. Am îmbinat arta, frumosul cu ingineria. Atunci când hotărăști să îți faci locul unde vei trăi poate toată viața trebuie să ținem cont de mai multe aspecte. 

1.Zona

Ne-am dorit întotdeauna o zonă liniștită, fără prea mult trafic. Am luat în considerare ca în apropiere să avem acces la mijloacele de mers în comun, la supermarket, dar totodată să beneficiem și de verdeață (un parc), o școală, etc.

2.Proiectul

Unul dintre cei mai grei pași a fost să alegem proiectul casei. Am văzut atât de multe proiecte de case încât nu am mai știut ce să alegem.

3. Construcția propriu-zisă

Înainte de a începe construirea unei case sau a oricărei alte clădiri sunt necesare o serie de autorizații, avize, etc. Pentru asta am apelat la un birou de arhitectură pentru a ne explica și a ne ajuta cu aceste proceduri.

4. Echipa de proiectare

Pentru toate acestea am ales să apelăm la cei de la AIA Proiect – Birou de proiectare. Mi-a plăcut foarte mult sloganul lor ”Case care zâmbesc. Acasă”. Pentru că ce poate fi mai frumos decât să ai casa pe care ți-o dorești, să trăiești în confortul pe care l-ai ales și nu numai. AIA Proiect pune la dispoziția beneficiarilor proiecte de case personalizate și optimizate în funcție de amplasament și așteptările proprietarului. Pentru a ajunge la casa mult visată, trebuie parcurse câteva etape importante, atât din punct de vedere al construcției, cât și legal.

Echipa AIA Proiect poate parcurge toți pașii necesari pentru a oferi valoare unei case la momentul preluării de către viitorul locatar și oferă suport pe toată perioada pre- și post-execuție. Atenția la detalii, experiența, cunoștințele solide în domeniu și pregătirea continuă îi ajută să aducă valoare în proiectele lor. În primă fază le-am prezentat dorințele noastre, iar ulterior le-au schițat.

Am vrut o casă cu arhitectură modernă, nu foarte mare, nimic complicat. Am mers pe un stil minimalist cu ferestre mari și parapet, acoperiș de tip terasa. Intrarea principală să fie marcată printr-o retragere din planul fațadei și prin intermediul unui acoperiș terasat, accentuat printr-un perete placat care să direcționeaze circulația pe ambele părți spre curtea din lateral și spatele casei.

Mi-am dorit un living mare unde va fi montat un șemineu cu recuperator de căldură care conferă o eficiență energetică ridicată clădirii. Aș vrea să cuprindă un vestibul de acces cu zona de depozitare, camera de zi, loc de luat masa, bucătărie, spațiu tehnic pentru centrală, un grup sanitar de serviciu, trei dormitoare, două dintre ele cu dressing. Datorită stilului modern casa noastră mult visată poate fi adaptată oricărui tip de teren. Cei de la AIA Proiect au recomandat ca fundația și scările exterioare să fie din beton. Finisaje : Fațade finisate cu tencuială minerală, piatră naturală și placaje decorative. Tâmplărie din PVC cu eficiență energetica ridicată.

Pe lângă toate aceste lucruri proiectul va include proiect DTAC. Ce înseamnă asta? Este un proiect pentru obținere autorizație de construire. Conține cele trei capitol importante: Proiect Arhitectură, Proiect Rezistență și Proiect Instalații.

Avem terenul, avem proiectul casei, urmează construirea ei. Toate aceste lucruri conturează ce va să devină căminul nostru. Era să uit, o casă are nevoie și de o grădină mare, plină cu flori și pomi. Îmi și imaginez magnolia ce va sta în colțul curții, un gazon perfect tuns. Dar și mai frumos va fi când copiii pe care îi vom avea vor avea propriul spațiu de joacă, propriul loc unde vor putea alerga. Casa înseamnă familie, uniune. Interiorul casei de mult visez cum va fi decorat. Pereți albi, parchetul gri, și mobila combinație de alb cu negru. Îmi doresc ceva simplu și modern în același timp.

Casa visurilor voastre cum va arăta?

Acest articol a fost scris pentru proba 5 a SuperBlog 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *