Lifestyle

Planeta este terenul nostru de sport. Protejeaz-o!

„Misiunea noastră este de a face accesibile cât mai multor persoane plăcerea și beneficiile de a face sport, într-un mod sustenabil. Cum acționăm? Ce ne-am asumat să facem pentru a proteja terenul nostru de sport? Descoperă acțiunile care ne duc mai aproape de obiectiv, în fiecare zi.”

Probabil în ultimul timp ați tot auzit prin online și nu numai termenul de ”sustenabilitate”.

Ce înseamnă sustenabilitatea?

Sustenabilitatea este capacitatea de a exista si de a dezvolta fara a epuiza resursele naturale pentru viitor.
Organizatia Națiunilor Unite a definit dezvoltarea durabilă în Raportul Brundtland ca fiind o dezvoltare care raspunde nevoilor prezentului fara a compromite capacitatea generatiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi. Presupune ca resursele sunt finite și, prin urmare, ar trebui folosite în mod conservator și atent pentru a se asigura că sunt suficiente pentru generațiile viitoare, fără a scădea calitatea vieții actuale. O societate durabilă trebuie să fie responsabilă social, concentrându-se pe protecția mediului și echilibrul dinamic în sistemele umane și naturale.

Sustenabilitatea poate fi definită și ca un proces socio-ecologic caracterizat prin urmărirea unui ideal comun.

Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente sportive la cel mai bun raport calitate – preț și ține cont de misiunea sa, aceea de a face sportul accesibil tuturor. Opinia clienților și impactul pozitiv asupra mediului sunt pe primul loc, de aceea, Decathlon își propune să găsească soluții sustenabile prin care să ofere produse accesibile. Astfel, prietenii de la Decathlon au lansat 4 acțiuni de sustenabilitate:

PRODUSE ECODESIGN

Dacă ești o persoană pasionată de mediul înconjurător și îți dorești ca ceea ce cumperi să fie produse ecologice sau produse care să aibă un impact cât mai mic asupra mediului? Decathlon a găsit soluția pentru a crea produse din materiale reciclate, astfel încât să poată reduce impactul asupra mediului pentru fabricarea echipamentelor sportive și pentru crearea accesoriilor. Iar, pentru a veni în sprijinul tău, am creat această categorie dedicată unde vei găsi doar produse ecodesign realizate din produse reciclate și care respectă reglementările în vigoare. Alege ceea ce ai nevoie la prețuri mici și contribuie la un mediu de viață mai sănătos.

În această vară mi-am propus să merg cu cortul și am ales 2 produse de care aveam nevoie, respectiv un rucsac și un sac de dormit.

Media 0
RUCSAC
Media 0
SAC DE DORMIT

BUY BACK

Serviciul Buy Back presupune restituiea unui produs marca Decathlon, iar în urma evaluării produsului respectiv primiți un voucher pe loc, în valoare de până la 60% din valoarea inițială a produsului. Voucherul este valabil 2 ani.

PRODUSE RESIGILATE

ETICHETA VERDE semnalează un PRODUS RESIGILAT

Prin cumpărarea unui produs resigilat, beneficiezi de:

  • SIGURANȚĂ – 100% din produse sunt verificate înainte de a fi puse în vânzare
  • ACCESIBILITATE – au prețul redus
  • ZERO RISCURI – beneficiezi de potilica de retur și garanție Decathlon
  • SUSTENABILITATE – ai un impact pozitiv asupra mediului înconjurător

Cumperi produsele RESIGILATE la un preț mai mic pentru tine, astfel oferi un viitor sustenabil pentru noi!

SECOND HAND

Prin serviciul Second Hand se oferă evenimente de vânzare – cumpărare de produse echipament sportiv second-hand, desfășurate în magazinele Decathlon. Serviciul Second Hand te ajută să-ți vinzi echipamentul de care nu mai ai nevoie și cu voucherul obținut din vânzarea lui îți cumperi echipament nou. Decathlon vinde pentru tine fără costuri și în deplină siguranță.

ATELIER

Câteva din serviciile de atelier pe care le putem găsi în Decathlon sunt:

  • serviciu reparare talpă schiuri;
  • ascuțire patine gheață;
  • înlocuire segmente țăț cort;
  • schimb curea bandă alergare/mers;
  • gravură;
  • schimbare Tampon Frână Role/ Quad, Plăcuțe Frână sau Kit de Frânare, etc.
Media 0
Schimb Curea Bandă de Alergare / Mers
Media 0
Schimbare Tampon Frână Role/ Quad, Plăcuțe Frână sau Kit de Frânare

Voi știați despre acțiunile celor de la Decathlon?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *