Health

OptiFibre – ajutor al tranzitului intestinal

Bună dragile mele,

În urmă cu câteva săptămâni am început un proces de detox . Pe lângă faptul că am încercat să mănânc cât mai sănătos am testat și câteva ”suplimente ajutătoare” le-aș spune eu. Cei de la Buzzstore au avut o campanie tare drăguță și m-am înscris și eu . Surpriza a fost să fiu aleasă și să testez OptiFibre , ajutorul reglării tranzitului intestinal.

Ce este OptiFibre și cum se folosește?

OptiFibre® este un aliment pentru scopuri medicale speciale care ajută la reglarea tranzitului intestinal. OptiFibre® conține guma guar parțial hidrolizată, 100% fibre solubile obținute din boabe de guar, cu efect prebiotic, care ajută la reglarea tranzitului intestinal în mod natural.OptiFibre® se dizolva în întregime atât în lichide reci cât și calde (băuturi, supe, sosuri ) sau în alimente moi (iaurt, piure de cartofi, piure de măr), fără a afecta consistența și gustul acestora.

  • Lichide: 1 măsura la ~ 200 ml
  • Alimente moi: 1 măsura la ~ 150 g

Amestecați și așteptați ca pulberea să se dizolve complet. Băuturile carbogazoase nu sunt indicate pentru administrarea produsului.
A nu se administra pe cale parenterală. Nu este potrivit ca unică sursă de nutriție.

Cui îi este recomandat OptiFibre?

Poate ca și voi, la fel ca multe alte persoane, suferiți de probleme intestinale. La nivel global circa 30 % din populație suferă de constipație*. Femeile sunt mai puternic afectate decât bărbații, iar apariția acestei probleme crește odată cu vârsta.

În agitația vieții cotidiene, o dietă sănătoasă, hidratarea adecvată și activitatea fizică potrivită sunt adesea greu de realizat. De asemenea, o cantitate insuficientă de fibre solubile și insolubile poate avea un efect negativ asupra activității intestinale normale, iar consecințele pot fi: constipația, balonarea, flatulența, etc.

OptiFibre are o adresabilitate multiplă și se recomandă persoanelor care suferă de tulburări de tranzit intestinal:

  • Adulți
  • Copii cu vârsta peste 3 ani
  • Femei însărcinate sau care alăptează

Cum funcționează OptiFibre?

Poate ca ați luat deja niște măsuri împotriva problemelor intestinale, dar din diferite motive (gustul produsului, ingredientele artificiale, efectele adverse, absența efectului scontat) nu ați fost mulțumit/ă de efectul acestora.

Fibrele solubile conținute de OptiFibre® reprezintă nutrienți pentru flora noastră intestinală. Bacteriile intestinale „bune“ sunt stimulate astfel să se dezvolte. Activitatea intestinală este susținută pe termen lung, în mod natural.

Fibrele – hrana pentru bacteriile intestinale bune

Flora intestinala umana este colonizata de miliarde de bacterii care influenteaza, regleaza si sustin digestia. Pentru a indeplini aceste sarcini, aceste bacterii au nevoie, printre altele, de nutrienti si de fibre.

Ce se intampla in intestinul nostru?

Bacteriile bune care colonizeaza intestinul nostru formeaza acizi grasi cu catena scurta prin metabolizarea fibrelor solubile. Acesti acizi grasi cu catena scurta sunt deosebit de importanti pentru metabolizarea mucoasei colonului. Astfel, ele reprezinta o sursa importanta de energie pentru celulele mucoase intestinale, structura mucoasei intestinale fiind sustinuta de aceasta. 

Recomandare de administrare

Se recomandă administrarea de OptiFibre treptat, începând cu 1 măsură pe zi (sau ½ în cazul copiilor cu vârsta mai mică de 11 ani). Dacă este necesar, creșteți consumul treptat, cu o măsură la fiecare 3 zile, fără a depăși doza maximă zilnică recomandată, de 5 măsuri pe zi.
Odată ce activitatea intestinală s-a reglat, nu mai creșteți numărul de măsuri pe zi. Se recomandă utilizarea timp de cel putin 3 săptămâni. Produsul poate fi administrat pe termen lung fără efecte adverse.

Declarație nutrițională


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *