Books

Jurnal de vremuri încercate- Act și Politon

Bună dragile mele,

Am primit de curând o provocare de la prietenii de la Act și Politon prin care mă invită să le povestesc cum îmi petrec timpul în casă și care este cea mai importantă lecție pe care am învățat-o dintr-o carte citită în aceste zile.

Trecem printr-o situație prin cu care nu mă gândeam că mă voi confrunta vreodată. Pe lângă acest virus nenorocit există și ignoranța, indiferența, iresponsabilitatea oamenilor. Iar acestea din urmă cred că sunt cele mai grave, pentru că atâta timp cât nu vom renunța la ele nu ne vom face bine.

Din păcate serviciul nu-mi permite să lucrez de acasă și sunt nevoită să merg la birou. Dar acest lucru nu m-a împiedicat să-mi iau măsuri de siguranță atât pentru mine cât și pentru cei din jur. Am norocul de a mă putea deplasa la serviciu cu mașina și nu sunt nevoită să iau un mijloc de transport în comun. Acesta este singurul traseu pe care îl parcurg serviciu-acasă. Iar weekend-urile le petrec doar în casă. Exceptând situațiile în care ies la cumpărături, dar se întâmplă odată la 2 săptămâni sau în cazuri de maximă urgență.

Ceea ce am învățat de-a lungul timpului este să am răbdare, pentru că agitația, neliniștea nu aduc nimic bun. Realizez pe zi ce trece cât de mult am greșit înainte și cât de superficiali eram. Realizez care sunt lucrurile care contează cu adevărat. În acest timp am citit ”Secretele supreme ale încrederii depline în sine” de Dr. Robert Anthony, iar unul dintre paragrafe m-a pus pe gânduri.

Obișnuințele te fac să fii persoana care ești. Este imposibil să realizezi o schimbare majoră în viața ta fără să desfaci strânsoarea obsesivă în care te țin acestea. Dacă nu ești, fericit, sănătos, calm, împăcat sau dacă nu te poți baza pe propriile puteri și nu ai succes în fiecare domeniu al vieții, schimbarea obișnuințelor autodistructive ar trebui să devină o prioritate.

Cât despre perioada când stau acasă am încercat să îmi găsesc tot felul de activități cum ar fi: am citit mai mult, am făcut sport, am gătit, am vizionate seriale/filme.

Cei de la ACT și Politon vor să realizeze Jurnalul Vremurile Încercate. Dacă veți spune DA acestei provocări și doriți să participați, trebuie doar să faceți materialul dorit, să postați, să le dați tag celor de la ACT și Politon (@actsipoliton) și să le trimiteți textul scris, printr-un mesaj privat, pe Instagram (textul poate să fie amuzant, melancolic și poate să fie format din câteva rânduri sau chiar o pagină; nu există reguli).

Ei vor colecta toate textele și vor crea primul jurnal, care va cuprinde povestea noastră, a tuturor, din fiecare zi. Toți cei care acceptă această provocare, vor fi menționați în jurnal, în momentul în care acesta va fi publicat pe blogul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *