Lifestyle

Începuturi…

Bună dragile mele,

A trebuit să apară SuperBlog 2018 și implicit această probă  să reușesc să povestesc despre cum am hotărât să deschid blogul. Ideea de a-mi deschide un blog a încolțit în urmă cu un an și jumătate. Și de doar o jumătate de an dețin blogul, dar o să vă povestesc și despre asta.

În primul rând sunt pasionată de fotografie. Nu, nu am cursuri, nu am echipament în acest sens, pur și simplu fotografiez cu un telefon mobil. Am început să postez fotografiile pe Instagram. Am primit multe aprecieri de la persoanele ce mă urmăreau și am observat cum pe zi ce trecea aveam tot mai mulți urmăritori. Toate prietenele mele au rămas surprinse și m-au îndemnat să fac ceva cu această pasiune. Nu eram suficient de curajoasă să fac asta din simplul motiv de care se tem toți, frica de penibil, de ce ce o să spună X și Y. Total eronat acest gând pe care l-am înțeles cu greu. A durat un an să pot face pasul acesta. Da, ai auzit bine, UN AN. Începusem să scriu pe WordPress.ro pe modul gratuit, însă eram limitată de mai multe lucruri (teme, pluginuri, etc) și nu am fost mulțumită. Astfel am preferat să apelez la un domeniu.ro.

Povestea din spatele blogului

Într-o zi banală de marți mi-am zis ”dar ce am de pierdut?”, știu trebuia să gândesc încă de la început asta. Am început prin a mă gândi cum aș vrea să se numească blogul meu. M-am legat de mai multe lucruri ”despre ce voi scrie?”, ”dacă peste câțiva ani nu o să-mi mai placă ce voi face”, etc. Am ales să îmi pun prenumele și inițiala, astfel am eliminat toate incertitudinile. De numele meu nu am cum să mă plictisesc, pot să scriu despre orice domeniu. După alte căutări am reușit să înregistrez domeniul , dar și să obțin găzduirea web. M-am documentat mult și nici acum încă nu am aflat totul.

Am continuat ceea ce făceam pe Instagram. Am continuat să scriu review-uri ale produselor de beauty testate de mine. Principalul motiv pentru care am vrut să scriu era faptul că aveam o libertate mai mare de a scrie toate informațiile pe care le consideram relevante. De la produsele de beauty am variat și către alte domenii.

Cine a spus că bloggingul este ușor și nu este o muncă se înșală amarnic. Este o muncă enormă, dar atunci când îți place simți altfel. La început a fost greu, până te faci cunoscut și lumea începe să te citească necesită timp. Recunosc că nu sunt cea mai disciplinată persoană în ale scrisului și nu mă țin de programul pe care mi-l făcusem. Mă declar mulțumită de ce am realizat până în prezent, de colaborările pe care le am și de modul cum am evoluat. În momentul de față blogul pentru mine este ca un prieten, pentru că scrisul este o relaxare pentru mine și mă pot exprima în voie. Cea mai mare bucurie pe care mi-o oferă blogul este că prin ceea ce scriu pot ajuta alte persoane. Faptul că primesc un feedback pozitiv din partea oamenilor care îmi citesc blogul este mai mult decât suficient. Singurul regret pe care îl am este că nu am avut curaj să îmi deschid blogul de mai mult timp, dar cu toate astea totul se întâmplă cu un motiv.

Aveți un blog? Care este povestea din spatele acestuia?

Acest articol a fost scris pentru proba nr. 11 a SuperBlog 2018.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *