Health,  Health

Cum ai o memorie de elefant

Bună dragile mele,

Fiecare persoană cred că s-a confruntat măcar odată cu probleme de concentrare, uitare sau memorare. Fie că ai un job solicitant, fie urmează să susții examene, fie apar anumite evenimente, toate acestea pot suprasolicita creierul.  Principalii factori care afectează memoria sunt: stresul, emoțiile, o alimentație dezechilibrată, depresia, etc. Un studiu făcut arată că stresul afectează în aşa măsură creierul, încât îi poate chiar reduce dimensiunile. Uitarea sau pierderea memoriei poate afecta major viața unui individ, fie ca e vorba de evenimente recente sau din trecut ori uitarea unor gesturi și abilități proprii vieții de zi cu zi. Pentru obținerea unor rezultate cât mai bune trebuie să luăm măsuri.

Personal nu sunt adepta ”intoxicării” cu diferite medicamente și de aceea încerc să aleg produse naturale. Există trei plante care ajută la îmbunătățirea memoriei:

  • Ginkgo biloba (Arborele-pagodelor) frunze –  contine numeroase substanțe contribuind la optimizarea funcției cerebrale, susține circulația sanguină cerebrală, astfel menține aportul necesar de oxigen și glucoza în creier. Menține echilibrul mental și ajută la susținerea performanțelor mentale. Prin efectul antioxidant contribuie la încetinirea proceselor de îmbătrânire celulara.
  • Rosmarinus officinalis (Rozmarin) frunze – este stimulant cognitiv, ajuta la normalizarea circulației periferice și cerebrale, menține memoria și capacitatea de concentrare în caz de suprasolicitare psihica. Antioxidanții din rozmarin protejează creierul de stresul oxidativ.
  • Melissa officinalis (Roinița) părți aeriene –  reduce stările de agitație, stres și suprasolicitare. Are efecte întineritoare asupra celulelor nervoase și neuronilor și contribuie la îmbunătățirea memoriei. Are doua componente primare, eugenolul și acidul rosmarinic care mențin sănătatea sistemului nervos. Eugenolul este un antioxidant ce susține procesele naturale de vindecare ale organismului prin eliminarea radicalilor liberi care afectează celulele creierului. Acidul rosmarinic promovează un efect antidepresiv.

Cei de la Ayurmed au inclus aceste ingrediente într-un singur produs, Suplimentul alimentar MEMO ONsirop. Conține plante medicinale ayurvedice care contribuie la funcționarea normală a capacității de concentrare și memorare, susținând randamentul intelectual.  MEMO ONsirop susține elevii și studenții la efort psihic și intelectual intens, mai ales în perioada examenelor după cum îi spune și denumirea, pentru a avea o memorie de elefant.

Sursa www.ayurmed.ro

MOD DE UTILIZARE

Doza recomandată  în funcție de vârstă este:

Copii 4-6 ani: câte o jumătate de linguriță (2.5 ml) de 2 ori pe zi;
Copii 6-12 ani: cate 1 lingurita (5 ml) de 2 ori pe zi;
Adulti si copii de peste 12 ani: cate 1-2 lingurite (5-10 ml) de 3 ori pe zi.
Se administreaza cu 1/2 ora inainte de masa sau la o ora dupa masa.
Se recomanda sa se administreze o cură de minim 3 luni pentru rezultate optime. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Nu prezintă efecte secundare sau reacții adverse. Vine într-un recipient din plastic de 100ml sirop.

Preț recomandat 20 lei și se găsește aici

Voi ce produse utilizați pentru a avea o minte sănătoasă?

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *