Beauty,  Skincare

Cât costă rutina mea de îngrijire a tenului pentru seară?

Bună dragile mele,

De-a lungul timpului v-am recomandat multe produse de îngrijire, însă nu v-am prezentat niciodată rutina de îngrijire a tenului meu. Nu știu dacă sunt produse multe sau puține, ideea este că ne înțelegem foarte bine. Țin să menționez că este o rutină de îngrijire pentru perioada rece a anului, iarna. Pe perioada verii lucrurile sunt puțin mai ”simple”. Tenul meu este unul mixt pe perioada iernii, cu o ușoară deshidratare, iar vara este mixt-gras.

1.Demachierea și curățarea tenului

Încep prin a-mi demachia tenul, dar și machiajul ochilor cu câteva cotonete îmbibate cu apă micelară Bioderma Sensibiu H2O. Am încercat multe ape micelare, dar aceasta chiar pot spune că este cea mai bună pentru mine. Îndepărtează foarte ușor machiajul fără să irite tenul. Prețul variază în funcție de cantitate și de unde o procurați. Varianta mea de 850ml este 57-70 lei .

Următorul pas este cel de curățare cu Gelul spumant Sebium . Este un gel spumant care curăţă delicat şi previne apariţia imperfecţiunilor. Îmi place foarte mult la el faptul că nu-mi lasă pielea cu senzația aceea de a „ține”, de piele uscată. Varianta mea de 200ml este 30-49 lei . Cam de 2 ori pe săptămână folosesc și Pigmentbio Spumă de curățare. Acesta conține mici particule abrazive care ajută la o exfoliere ușoară a tenului. Prețul său este de 46 lei.

2. Tonerul

Folosesc tonerul cu acid glicolic de la Pixi, Glow Tonic. Cu el reușesc să îndepărtez excesul de sebum și impuritățile rămase în urma demachierii. Îl aplic pe o cotonetă și tapotez tenul. Are în compoziția sa o concentrație de 5% acid glicolic care oferă o exfoliere ușoară. Trebuie să recunosc că nu îl folosesc chiar zilnic. Îl puteți găsi la noi în magazinele Sephora sau pe site-ul lor. Varianta mea de 100ml este 59 lei

3. Serumul

Ca serum eu aplic Acidul Hialuronic de la The Ordinary pe tenul umed. Folosesc apa termală de la Jonzac sau Hydrabio Brume de la Bioderma, depinde de ce am la îndemână. De puțin timp am introdus în rutina mea un nou serum, este vorba despre Serumul cu soluție de Argireline 10% de la The Ordinary. El promite să diminueze ridurile fine și ridurile de expresie din zona frunții, a ochilor și în zona gurii. Încă nu mi-am făcut o părere și nu am văzut rezultate pentru că este un timp foarte scurt. Dar promit să revin cu păreri în viitor. Acidul hialuronic este 33 lei, iar Serumul cu soluție de Argireline 36lei. Apa termală Jonzac 18-20 lei, Hydrabio Brume 32-38 lei

După aplicarea celor 2 serumuri, cam de 3 ori pe săptămână aplic și serul cu efect de peeling Sebium Night Peel. Cum îi spune și numele este un ser purifiant cu efect de peeling creat pentru pielea mixtă sau grasă cu tendință acneică. Despre el v-am povestit mai multe aici. Preț 78 lei.

rutina de îngrijire a tenului
rutina de îngrijire a tenului

4. Hidratarea

La capitolul hidratare am 2 variante pe care le folosesc în funcție de necesitățile tenului meu. Cea mai nouă cremă rutina mea de care nu mă voi despărți prea curând este crema de la Bellflower Azulene Cream. Este o cremă calmantă care acționează ca o mască pe timpul nopții. Lasă pielea atât de catifelată și intră foarte repede în piele. Am făcut ”experimentul” de a o aplica în 2 straturi chiar și nu a rămas nicio urmă de peliculă grasă pe tenul meu. Eram prea curioasă să văd cum acționează având în vedere textura ei. Prețul ei este de 15$, deci în jur de 71lei. Uneori mă opersc la ea și nu mai aplic nimic, iar alteori vin cu crema hidratantă cu ceramide de la Pixi Rose Ceramide Cream sau chiar le folosesc pe amândouă odată.

Crema cu ceramide de la Pixi oferă o super hidratare, este potrivită tenului normal spre uscat, însă eu aș îndrăzni să contest acest lucru pentru că pentru mine funcționează perfect. Preț 24lire sau aproximativ 135 lei.

Pentru zona ochilor folosesc crema contur de la Apiterra cu miere de salcâm si lăptișor de matca BIO din Transilvania. Conține 99% ingrediente de origine naturală, are o textura lejera care se absoarbe ușor în piele. Preț 34 lei

Rutina mea de îngrijire ajunge la suma de 629 lei aproximativ, o sumă destul de mare aș spune eu. Dar având în vedere că sunt produse care îmi ajung și 2-4-6 luni, poate și mai mult, și nu le cumpăr pe toate odată este ok.

rutina de îngrijire a tenului

Voi ce produse folosiți pentru tenul vostru în rutina de seară?

Articolul este o colaborare cu aceste fete faine și vă invit să mergeți și la ele pentru că veți descoperi produse care or să vă placă cu siguranță.

 1. Romina Talpos – http://sparkleandlove.ro
 2. Diana Timofte – http://www.dianatimofte.ro/
 3. Alina Chiteala – https://www.alynka.com/
 4. Bratu Gabriela – https://paginidezisinoapte.ro
 5. Oana Alexandru – https://oanaalex.ro/
 6. Irina Mihaela Claudia – https://momentuldefrumusete.wordpress.com/
 7. Laura Csillag – https://lifestyleriver.wordpress.com/
 8. Alexandra Rogojan – https://www.alexandrarogojan.com/
 9. Ana Maria Blendea – https://anamariab.ro
 10. Denisa Silaghi – https://denisasilaghi.blog/
 11. Stefania Petrescu – https://stephanieschoice.com/
 12. Cristina Elena Alexandroaia – https://blogulcristineiro.wordpress.com
 13. Eni Kovacs – https://keni-eni.blogspot.com
 14. Ioana Maria Alexandra – https://makeupswan.net/
 15. Mihaela Curea – https://deweekend.ro/

40 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *