Beauty

Aurul dulce Apidava

Bună dragile mele,

Suntem deja la jumătatea primăverii și soarele e mai mult decât prietenos cu florile și pomii deja înfloriți. Perioada aceasta îmi amintește de copilărie deoarece creșterea duratei zilei-lumina, înflorirea masivă și continuă a pomilor fructiferi, a plantelor de pădure, a salciilor creează albinelor condiții optime de activitate și de dezvoltare a puterii familiilor, mai exact de bunicul meu care la fiecare început de primăvară începea un întreg proces pentru îngrijirea albinelor și într-un final obținerea mierii. Țin minte ca avea o întreagă livadă cu pomi fructiferi, iar apicultura a venit ca o pasiune mai veche pe care nu putuse să și-o fructifice până atunci. Copil fiind eram mereu în urma lui și îmi explica fiecare pas pe care urma să-l facă, dar și beneficiile mierii.

De curând cei de la Brander au organizat o campanie și mi-au trimis un borcan cu mierea polifloră ecologică de la Apidava care mi-a amintit de copilărie, miere care este recoltată din zonă cu floră foarte variată (de fânaţ) din Podişul Transilvaniei și este perfect strălucitoare, cu o tentă de chihlimbar. Eu întotdeauna prefer mierea în detrimentul zahărului atât la consumarea ei propriu-zisă până la utilizarea ei în măști faciale și nu numai.

Beneficiile mierii poliflore ecologice Apidava

Miere Poliflora este un aliment înzestrat cu proprietăţi curative sau cosmetice absolut extraordinare, cunoscute încă din timpuri stravechi. Astfel, Hipocrate folosea mierea pentru a trata boli respiratorii, intestinale sau renale şi, pentru a îngriji plăgile celor răniţi în lupte. Mierea este o sursă de sănătate pentru organism, dar trebuie sa ne asiguram ca nu a fost prelucrată termic. Astfel, dacă este încălzită peste nivelul de 40 grade C, mierea își pierde proprietățile terapeutice, devenind chiar toxică, prin transformarea zaharurilor in aldehidahidroximetilfurfurol.

Acest sortiment este considerat a fi o miere uşoară, de aceea este recomandată în alimentaţia copiilor, adolescenţilor şi a vârstnicilor. Mierea polifloră este recomandată în special celor care au probleme cardiace şi hipotensivi.

Deși multe persoane consideră mierea monofloră fiind mai benefică decât cea polifloră aș îndrăzni să contrazic această afirmație deoarece mierea polifloră are în compoziția nectarul unui mix de flori, implicit are mai multe vitamine și minerale, pe când mierea monofloră conține nectarul unei singure flori, deci proprietăți unitare.

Printre beneficii vreau să enumăr următoarele:

  • Stimulează pofta de mâncare;
  • Echilibrează procesul de digestie;
  • Acționează benefic asupra ficatului și a inimii;
  • Stimulează creșterea producției de globule roșii din sânge și implicit crește nivelul de hemoglobina datorită conținutului mare de fier
  • Combate oboseala fizică și psihică;
  • Previne demineralizarea oaselor și stimulează creșterea acestora datorită nivelului crescut de calciu
  • Stimulează vinderea rănilor, arsurilor și cicatricelor;
  • Nutritivă pentru ten

În concluzie vă îndemn și pe voi să consumați mierea în locul zahărului deoarece este mult mai sănătoasă și naturală. Mai multe detalii despre Apidava găsiti aici .

Voi cum utilizați mierea?

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *