păcatul meu
Books

Arta de a păcătui – Vol. I Păcatul meu – Georgiana A. Petcu

Bună dragile mele,

Mereu mi-a plăcut să citesc însă lipsa de timp și-a pus amprenta și în ultimii ani nu prea am mai facut-o. Pentru 2020 mi-am făcut o listă cu ceea ce îmi doresc să realizez. Printre toate lucrurile notate este și cititul. Deja m-am apucat de treabă și am plasat o comandă pe site-ul celor de la Stylished Books. Am ales câteva cărți despre care vreau să vă povestesc după ce e voi citi. Prima carte aleasă este Arta de a păcătui, Vol.1 Păcatul meu scrisă de Georgiana A. Petcu .

Recunosc m-a atras foarte tare coperta prin aerul misterios pe care îl are, dar în același timp simplu și elegant. Este o carte care m-a prins încă de la primele pagini, cu o poveste pe care fiecare dintre noi cred că a trăit-o la un moment dat. Fiecare dintre noi ne ascundem la un moment dat fricile, neputințele, durerile pe care le simțim de-a lungul vieții. De ce facem acest lucru? Poate pentru că uneori suntem greu de înțeles, greu de auzit sau greu de ajutat. Cum spune și autoarea: ”Pentru toate acele suflete care încă își mai caută puterea de a merge mai departe și de a înfrunta totul. Dalvarea stă în tine.”

păcatul meu

Povestea din spatatele unui zâmbet

April este genul de fată retrasă şi introvertită. Viața nu s-a arătat prea miloasă față de ea, aşa că a supus-o la tot felul de provocări menite să-i dea putere. Studentă la psihologie, uită de principalele teorii ale vieții şi ale mentalității umane atunci când vine vorba de ea şi de trecut. După mai multe pierderi, realizează că nimic din ceea ce trăieşte nu este o iluzie. Totul se va schimba odată cu apariția lui Xander Mianov. Acesta nu numai că va reuşi să-i schimbe modul de viață, dar îi va ura bun venit în lumea sa lipsită de reguli şi toleranță. ,,De monștrii pe care-i creezi nu vei reuși să scapi.”

Păcatul meu este povestea lui April când după moartea tatălui său hotărăște să se rupă de tot, și îl întâlnește pe Alexander Mianov, un tânăr arogant, care se zvonea că ar fi avut probleme cu legea. Cei doi ne vor învăța că aparențele de multe ori înșeală. În spatele unui zâmbet forțat se poate afla o durere, un trecut care ne va urmări la fiecare pas. Este o poveste sensibilă care te face să meditezi la fiecare pagină citită. Cei doi se luptă cu fantasmele trecutului până când vor ajunge să se îndrăgostescă.

Vor ajunge cei doi să fie împreună?

Ei bine eu am fost convinsă că da până la ultima filă citită. Când toate lucrurile par a fi aproape rezolvate, Alexander Mianov pleacă într-o călătorie care va dura 3 zile. Cele trei zile s-au scurs, Xander nu a mai dat niciun semn de viață, a dispărut, pur și simplu. April a făcut din nou cunoștință cu emoțiile ce au încercată atunci când tatăl ei a dispărut: disperare, frică, anxietate, tristețe. Când credea că a aflat tot trecutul lui Xander, prietena lor comună, Kiara, îi dezvăluie tot adevărul și faptul că nu se va mai întoarce. Alexander Mianov a lăsat în urma sa o scrisoare plină de durere. Iar asta a facut-o pe April să fie mai puternică și să înteleagă că fericirea stă în ea.

Îmi place mult modul în care a fost scrisă. Păcatul meu este una din puținele cărți care m-au făcut piele de găină la citirea ei și pe care aș reciti-o la nesfârșit . Trebuie să o citiți neapărat și aștept cu nerăbdare volumul II. Cartea poate fi găsită aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *